Tužilaštvo predložilo pritvor za trojicu osumnjičenih za prodaju narkotika

Vesti 04. avg 202215:03
N1

Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv trojice osumnjičenih za preprodaju kokaina i marihuane u Beogradu i nakon saslušanja osumnjičenih predložilo Višem sudu u Beogradu da im odredi pritvor.

Naredbom o sprovođenju istrage, Srećko P. (34), Bojan Š. (35) i Saša M. (46) se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršeno u grupi, za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 15 godina.

Oni su uhapšeni u utorak, 2. avgusta, u večernjim satima u akciji u saradnji Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Ministarstva unutrašnjih poslova nakon izvršenja krivičnog dela i pretresa više lokacija.

Sva trojica su se na saslušanju branila ćutanjem, odnosno iskoristila su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu. Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Sumnja se da su okrivljeni krivično delo izvršili kao grupa u kojoj su imali definisane uloge i razvijenu strukturu.

Srećko P, Saša M. i Bojan Š. su, kako se sumnja, u iznajmljenim stanovima na različitim adresama držali pomenutu drogu, odakle su rentiranim vozilima dostavljali i prodavali drogu krajnjim korisnicima.

Od njih je zaplenjeno ukupno 426,59 grama marihuane i kilogram i po kokaina.

Komentari

Vaš komentar