Tužilaštvo: Proširena istraga protiv Romanova i još dvoje osumnjičenih za niz pljački

Vesti 27. feb 202411:29 0 komentara
Shutterstock

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je danas donelo naredbu o proširenju istrage protiv Ljubomira Romanova, Laure Radosavljević i Cristijana Jovanovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela, saopštilo je tužilaštvo.

U pitanju su kriviča dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, više krivičnih dela pranje novca i više krivičnih dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

„U toku su saslušanja osumnjičenih Ljubomira Romanova i Laure Radosavljević koji se nalaze u pritvoru, dok osumnjičeni Cristijan Jovanović nije dostupan pravosudnim organima Republike Srbije i protiv njega će biti stavljen predlog za određivanje pritvora Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, Ljubomir Romanov, uhapšen je 20. decembra prošle godine na teritoriji Beograda zbog sumnje da je tokom 2019. godine organizovao niz pljački luksuznih vila u Londonu, među kojima i vilu Tamare Eklston, ćerke vlasnika Formule 1. Britanski mediji objavili su i snimak na kojem se vidi kako provalnici laganim korakom ulaze u kuću i uzimaju sve što im padne pod ruku.

Osim Ljubomira, uhapšeni su i njegov rođeni brat, supruga i sin, zbog sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela. Istraga je kasnije utvrdila da su u pljački kuće Tamare Eklston učestvovali i Jugoslav Jovanović koji je 2020. uhapšen u Italiji, i Italijani Alesandro Malteze i Alesandro Donatiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!