Tužilaštvo proverava incident u restoranu, iz MUP-a ne govore ima li uhapšenih

Vesti 03. jun 202119:14 9 komentara

Lider LDP-a Čedomir Jovanović u sredu uveče je, kako sam tvrdi, u incidentu koji ga je zadesio, razbio izlog brze hrane u novobeogradskom restoranu "Pončo". Kaže da je to uradio zbog toga što su ga ispred zgrade u kojoj živi napali navijači Crvene zvezde i da su sve to zabeležile kamere lokala. Iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva je za N1 potvrđeno da je naloženo da se izvrše sve neophodne provere događaja i da se pribave izjave svih učesnika incidenta.

Napadnut i isprovociran – tim rečima Čedomir Jovanović opisuje situaciju koja ga je u sredu uveče zadesila ispred zgrade u kojoj živi. Tvrdi da su ga napali pripadnici navijačke grupe „Hijene“ i da je zbog toga razbio izlog obližnjeg lokala brze hrane.

„Pa isprovocirali su me ti heroji sa severa, tamo mi je parkiran auto, ovde živim, nek ne dolaze više pred moj stan“, kazao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Novinar: Je l’ su vam rekli nešto, dobacivali?

„Ne, bili su fini, vi znate da su oni fini, družili smo se i razgovarali o budućnosti. Neka mi se sklone s puta, neka me ne čekaju tu, neka sede tamo na severu, ja nisam otišao kod njih, došli su oni kod mene“, dodao je.

Iz MUP-a za N1 nisu odgovorili šta je uzrok incidenta i da li ima uhapšenih. A na tvrdnje Čedomira Jovanovića reagovali su oni koje je ekipa Televizije NOVA S zatekla u lokalu ispred kog se sve dogodilo.

„Sve ide na obraz ovom čoveku ovde, sve mu na obraz ide i sve što kaže nema smisla“, kazao je jedan mladić.

Novinar: Vi kažete da je on sinoć napravio incident?

„Njemu na obraz, ništa više“, dodao je.

Lider LDP-a odgovara da su kamere zabeležile istinu o tome ko je kriv, a ko nije i da će se to dokazati. Na ceo slučaj reagovalo je tužilaštvo.

„Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je da se izvrše sve neophodne provere, da se pribave izjave od učesnika događaja, vlasnika tog objekta i građana koji su zatečeni na licu mesta, da se izuzmu video zapisi iz pomenutog objekta, kao i objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini mesta događaja. Po pribavljanju svih navedenih podataka policiji će biti izdat nalog za dalje postupanje“, saopšteno je iz tužilaštva.

Čedomir Jovanović je u julu prošle godine bio akter još jednog incidenta. Tada je teniskim reketom napao vlasnika jednog centra fizikalne terapije na Novom Beogradu, nakon čega je protiv lidera LDP-a podneta krivična prijava. Profesor FPN-a Đorđe Pavićević kaže da Jovanović svojim ponašanjem šalje lošu sliku javnosti.

„To pokazuje jednu dozu bahatosti grupe ljudi koja pripada, ajde da kažemo, grupi zaštićenih, u tom smislu da oni mogu sami da rešavaju svoje probleme, da krše zakon, da uzimaju pravdu u svoje ruke i da čak javno promovišu takav način ponašanja, što pokazuje u kakvom društvu živimo“, ocenio je Pavićević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare