Tužilaštvo saslušava 18 osumnjičenih za pripadnost „Vračarcima“

Vesti 12. nov 202222:46 7 komentara
Tanjug/ MUP Srbije

U Tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala u Beogradu počela su saslušanja 18 osumnjičenih za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi koja je uhapšena u petak na Vračaru, a čijim članovima se na teret stavlja izvršenje najtežih krivičnih dela, računajući i ubistva, objavile su Večernje novosti.

POVEZANE VESTI

„Tvrdi se da je ovu grupu finansirao kavački klan, na čijem čelu su Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, a kao vođe Vračaraca označeni su Nikola Vušović i Uroš Piperski“, navode Večernje novosti.

MUP Srbije je ranije danas objavio snimak hapšenja osumnjičenih za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, tri teška ubistva i pet teških ubistava u pokušaju, na teritoriji Srbije i u inostranstvu.

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić izjavio je u petak za Radio-televiziju Srbije da je kriminalna grupa „predsednika Srbije Aleksandra Vučića videla kao najveću pretnju i da su se dvoumili da li da ga ubiju ili da mu nanesu duševnu bol tako što bi mu ubili dete“, te da su osim 18 članova kriminalne grupe, u akciji u kojoj su učestvovali i pripadnici Bezbednosno informativne agencije, privedena i dva pripadnika MUP Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare