Tužilaštvo traži 10 godina zatvora za vozača koji je usmrtio dečaka na Karaburmi

Vesti 16. sep 202112:1227 komentara
N1

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv vozača automobila L.G. koji je na pešačkom prelazu na Karaburmi naleteo na dvojicu dečaka, od kojih je jedan preminuo u bolnici i zatražilo jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora.

Optužni akt podnet je Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv L.G. zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći, a predložena je kazna od deset godina zatvora, objavilo je tužilaštvo na svom sajtu.

Pročitaje još

Predloženo je da sud za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja optuženom izrekne kaznu od osam godina zatvora, a za drugo krivično delo tri godine, „što su ujedno maksimalne kazne“ za ta krivična dela.

Zatraženo je da sud pored zatvorske kazne izrekne i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, a predloženo je i produženje pritvora optuženom.

Krivičnom prijavom, L.G. se tereti da je 18. jula oko 20.15h automobilom u ulici Marijane Gregoran na obeleženom pešačkom prelazu udario pešake – dva deteta i oca, a zatim napustio mesto nesreće i ostavio povređene.

Otac M.B. zadobio je lake telesne povrede, dok su teško povređena deca L.B. (5) i S.B. (10), koji je preminuo nakon nekoliko dana.

Komentari

Vaš komentar