Tužilaštvo traži 18 meseci zatvora za repera Uroša Radivojevića Numera

Vesti 24. jan 202212:07 > 12:1713 komentara
Uroš Radivojević Numero
Izvor: YouTube/Screenshot

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv Uroša Radivojevića zbog nasilja u porodici. Predloženo je da sud okrivljenog proglasi krivim, da mu izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, kao i da mu izrekne mera zabrane prilaženja i komunikacije sa oštećenim u trajanju od tri godine, objavilo je to tužilaštvo.

Okrivljenom je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio tokom 2020. i 2021. godine zaključno sa 22. oktobrom 2021. godine na taj način što je u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad bivšom vanbračnom partnerkom Lidijom C. (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu), a koje oštećena nije prijavljivala iz straha i iz razloga što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, u toku dokaznog postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu i šest svedoka, naložilo kombinovano psihološko psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i veštačenje oštećene iz koga proizlazi da ona nije sklona konfabulacijama, a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi kao izveštaj lekara i druga dokumentacija za oštećenu, te prepiska putem mobilnih telefona koju su vanbračni partneri imali tokom trajanja vanbračne zajednice.

Takođe, tužilaštvo je došlo do saznanja da je Radivojević Izvršio i krivična dela u odnosu na još dve oštećene, na osnovu čega je formran predmet protiv okrivljenog, a u daljem toku postupka, nakon ispitivanja oštećenih i pribavljanja svih dokaza biće utvrđeno o kom krivičnom delu se radi, iz kog razloga, a imajući u vidu da iz nalaza i mišljenja sudskog veštaka proizlazi da je okrivljeni sklon agresivnom ponašanju, tužilaštvo je stavilo predlog da se okrivljenom produži pritvor, saopšteno je iz tog tužalištva.

Njemu je prethodno, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana.

Podsetimo, politikološkinja Nina Stojaković podelila je na društvenoj mreži Tviter ‘niz’, u kome je iznela da je njenu sestru zlostavljao Radivojević, koji joj je tada bio partner, ali i kakva je na to bila reakcija nadležnih.

Komentari

Vaš komentar