Tužilaštvo traži pet godina zatvora za Dijanu Hrkalović

Vesti 23. dec 202117:26 36 komentara
Printscreen

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnom predlogu protiv bivše državne sekretarke u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijane Hrkalović predložilo je sudu da je osudi na kaznu od pet godina zatvora zbog dva krivična dela trgovina uticajem.

Povezane vesti

Za njene saoptuženike, bivšeg načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića dve godine zatvora, rečeno je Tanjugu u sudu i navedeno da suđenje još nije zakazano.

Dijana Hrkalović je uhapšena 15. oktobra, a 10. decembra je puštena da se brani sa slobode.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je takođe 10. decembra optužni predlog protiv Dijane Hrkalović zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovinu uticajem.

Tereti se za trgovinu uticajem u slučaju za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, ali i nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.

Optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo obuhvaćeni su i njeni bivši saradnici i to – bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković, kao i bivši načelnik novosadske poilicije Milorad Šušnjić. Milenkoviću i Šušnjiću na teret se stavlja zloupotreba službenog položaja.

Hrkalović je negirala krivicu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare