Tužilaštvo utvrdilo: Đokovićevi PCR testovi validni, nisu falsifikovani

Vesti 02. feb 202217:50 > 17:55 149 komentara
AP Photo/Darko Bandić

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je, postupajući po krivičnoj prijavi, utvrdilo da je teniser Novak Đoković više puta testiran na koronavirus i da su i potvrde o rezultatu testiranja 16. decembra i 22. decembra 2021. validne.

Tužilaštvo navodi da im je 12. januara, od strane potpisnika „Budimir Grom“, elektronskim putem podneta krivična prijava protiv NN lica zbog izvršenja krivičnog dela falsifikovanje isprave.

POVEZANE VESTI:

„U prijavi je ukazano da su nepoznata lica sačinila falsifikovanu ispravu – PCR potvrde, koje je kasnije upotrebio Novak Đoković za izuzeće od vakcinacije pri ulasku u Australiju, kao i prilikom izjavljivanja žalbe na odluku o ukidanju vize“, navodi se u saopštenju.

Postupajući po krivičnoj prijavi, tužilaštvo je, kako se navodi, izvršilo neophodne provere, u kom cilju je upućen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu zdravlja Republike Srbije radi provere tačnosti podataka, odnosno navoda iz krivične prijave.

Ministarstvo zdravlja je 2. februara obavestilo tužilaštvo da je inspekcijskim nadzorom u ustanovama iz Plana mreže utvrđeno da su potvrde o rezultatu testiranja na virus SARS-CoV-2 na koje se ukazuje u krivičnoj prijavi autentične.

„Uvidom u elektronsku bazu podataka prilikom nadzora o izvršenim testiranjima na prisustvo virusa Covid 19 za lice Novak Đoković utvrđeno je da je on više puta testiran i da su i potvrde o rezultatu testiranja od dana 16.12.2021. godine i od dana 22.12.2021. godine validne“, stoji u saopštenju tužilaštva.

Nakon prikupljenih podataka tužilaštvo je donelo odluku u predmetu i rešenjem odbacilo krivičnu prijavu, s obzirom na to da, kako se ističe u saopštenju, prijavljeno delo nije krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare