Tužilaštvo: Za sada nema dokaza da je bilo podvođenja žena u Jagodini

Vesti 27. avg 202117:15 > 17:18 103 komentara
Dragan Marković Palma
N1/arhiva

Više javno tužilaštvo u Kraljevu saopštilo je da je utvrdilo da za sada nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka, zbog navodnog podvođenja žena u Jagodini, za koje je u aprilu čelnike tog grada javno optužila predsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

U saopštenju ovog tužilaštva precizira se da u predmetu formiranom povodom navoda Marinike Tepić na konferenciji za novinare od 19. aprila – da su u prethodnom periodu više ženskih osoba bile žrtve podvođenja od strane službenih lica Gradske uprave Jagodina i da su pojedini političari iz Jagodine i Beograda koristili seksualne usluge tih žena, nakon izvršenih provera preko MUP-a, za sada nema mesta pokretanju krivičnog postupka povodom tih događaja, odnosno da za sada nema dokaza na osnovu kojih bi se pokrenuo postupak, prenosi RTS.

U tom smislu sačinjena je odgovarajuća javnotužilačka odluka, napominje se u saopštenju.

Povezane vesti:

Tužilaštvo podseća da su u toku provera, prikupljena obaveštenja od 30 građana na koje je Tepić ukazala u svojim izjavama datim u tužilaštvu i pred organima gonjenja, a za koje se smatralo da imaju neposredna saznanja o krivičnom delu i učiniocima ili da su koristili seksualne usluge navedenih ženskih osoba, odnosno da su učestvovala u njihovom podvođenju. Ti građani su negirali da imaju bilo kakva saznanja i bilo kakvu vezu sa tim događajem, napominje tužilaštvo.

„S ozbirom na navedeno ovo tužilaštvo prilikom prikupljanja potrebnih obaveštenja nije utvrdilo postojanje osnova sumnje i dokaze za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, za bilo koje krivično, za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti ili na osnovu čega bi preduzelo druge dokazne radnje“, napominje se u saopštenju.

Takođe se ukazuje da ova odluka nema svojstvo presuđenne stvari i da svaki građanin, uključujući osobe koje su eventualno žrtve podvođenja u Jagodini, mogu podneti javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv određenih lica, za određeno krivično delo, uz navođenje dokaza koji su im poznati, a vezani za konkretni krivično pravni događaj.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu preuzelo je slučaj Tepić – Marković od Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Ovu odluku Apelaciono tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, koje je formiralo ovaj predmet na osnovu medijskih izveštaja a potom naložilo policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja radi donošenja javno-tužilačke odluke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare