Tužilaštvu do sada stiglo oko 150 prijava protiv firme Kangaroo treasure

Vesti 14. okt 202209:49 8 komentara
N1

U Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal do sada je stiglo oko 150 prijava protiv firme Kangaroo treasure, izjavio je za Politiku tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

Stamenković je izjavio da su prve prijave u tužilaštvo stigle 5. oktobra i da je već sutradan policiji upućen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja.

PROČITAJTE I:

„Još jedan zahtev dostavili smo policiji 10. oktobra, sa dodatnim oštećenima i radnjama koje treba da budu preduzete. Policija nas još nije obavestila da li su i šta preduzeli, a u toku je predistražni postupak“, rekao je Stameković za Politiku.

Istakao je i da Tužilaštvo za sada nema obaveštenje o drugim piramidalnim prevarama.

„Preporuka građanima je da, pre eventualnih ulaganja, izvrše pretrage na internetu i kontaktiraju nacionalni CERT, policiju ili tužilaštvo kako bi proverili verodostojnost načina i vrste ulaganja. Iako izgleda da je to lak način zarade, u skoro svim slučajevima to nije, i mahom je reč o prevarama“, rekao je Stamenković.

Veruje da je kompanija Kangaroo treasure oštetila veliki broj građana Srbije, putem piramidalne šeme ulaganja i zarade na osnovu „rada od nekoliko minuta na internetu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare