Tužiteljka Paunović: Premeštena sam posle poruke na Vajberu, lupanja šakom o sto

Vesti 28. feb 202310:39 39 komentara
Nova.rs/ Vesna Lalić

Zamenica javnog tužioca Jasmina Paunović rekla je da je premeštena u drugo odeljenje nakon što se u Viber grupi usprotivila informaciji da o svakom budućem radu sa policijom tužitelji moraju da se konsultuju sa svojim šefom odeljenja, posle čega je sazvan kolegijum na kom joj je rečeno da to više tako "neće moći".

Pročitajte još:

Paunović je premeštena iz Odeljenja za borbu protiv korupcije jer se suprotstavila nadređenom višem javnom tužiocu Nenadu Stefanoviću, piše list Nova.

Stefanović joj se obratio na kolegijumu rekavši da je sada jasno ko iznosi u medije situacije, ali da to tako više neće moći i pitao ju je šta znače poruke u Viber grupi.

Nakon što je pokušala da objasni, kako kaže, tužilac ju je prekinuo udarivši rukom o sto i rekavši da prekine dok on govori.

Iako joj je rečeno da sve ostaje po starom, ona je napisala službenu belešku o svemu što se dogodilo i uputila je Državnom veću i Udruženju tužilaca Srbije, a narednog dana, posle hapšenja osoba zbog zloupotreba u Elektroprivredi Srbije, saznala je da je premeštena.

Paunović je rekla da ima veliku podršku kolega i da je zamenik tužioca 17 godina, od toga pet u odeljenju iz kojeg je premeštena.

Na pitanje da li su ona i njena koleginica Bojana Savović permeštene jer se „na taj način neposlušni tužiocui kažnjavaju“, odgovorila je da se to dešava „jer profesionalno i savesno, ali i pošteno“ obavljaju svoj posao.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare