TV Pink emitovala spot u kojem poziva na hapšenje novinara N1, Nove i Danasa

Vesti 06. apr 202314:20 102 komentara
N1/arhiva

Na televiziji Pink objavljen je spot u kom se poziva na hapšenje novinara i urednika portala Nova.rs, dnevnog lista "Danas", televizija Nova S i N1 i to zbog toga što kritikuju aktuelnu vlast i predsednika Aleksandra Vučića. Istovremeno, nepoznati autor spota, pokušao je da poistoveti kritiku vlasti sa činjenicom da je vlasnik Informera Dragan J. Vučićević odbio da plati kaznu po privatnoj tužbi za koju je krivično osuđen. Takođe su pozvali na uvođenje verbalnog delikta.

U pomenutom spotu objavljeni su delovi emisija emitovanih na TV Nova, kao i naslovi objavljeni na portalu Nova.rs, Danas i N1, uz ocenu „da su oni koji stoje iza ovoga i koji su sve ovo objavili i dalje na slobodi“, prenosi Nova.rs.

Na taj način nepoznati autor spota želeo je da napravi paralelu sa slučajem urednika i vlasnika Informera Dragana J. Vučićevića koji je krivično osuđen, po privatnoj tužbi, zbog vređanja novinara Jugoslava Ćosića. Autor je u spotu istakao kako mediji u vlasništvu Junajted grupe „seire nad sudbinom“ Vučićevića koji je, prema njihovoj verziji realnosti, osuđen na zatvorsku kaznu zbog istine.

Glavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk rekao je jutros u Novom danu da je gledao dnevnik TV Pink u okviru kojeg je prikazan pomenuti spot, navodeći da se u njemu poziva na hapšenje i Marka Vidojkovića i Nenada Kulačina, autora i voditelja podkasta Dobar Loš Zao.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare