Tzv. Narodna patrola bila ispred N1, tvrde da nisu povezani s Vučićevim režimom

Vesti 13. nov 202115:27 > 20:0129 komentara

Nekoliko članova tzv. Narodne patrole organizovalo je konferenciju za novinare ispred televizije N1, na kojoj su rekli da nemaju nikakve veze sa režimom i da se, naprotiv, bore protiv njega.

Damnjan Knežević je na konferenciji za medije rekao da je jedan od momaka koji je osnovao Narodne patrole, i da sa vlašću ima jednu jedinu vezu od kada su „Aleksandar Vučić i Ivica Dačić potpisali Briselski sporazum – a to je mržnja prema tom izdajničkom režimu“.

Povezano:

„Sramotno je da vi nas koji smo najveću borbu uradili protiv ovog režima, koji ćemo tek nastaviti da radimo borbu protiv ovog režima, zbog naseljavanja milion migranata do 2025, zbog Rio Tinta, zbog izdaje KiM, zbog kršenja Ustava i elementarnih ljudskih prava, povezujete sa režimom Aleksandra Vučića“, naveo je. On tvrdi da su njegovi saborci „hapšeni, otpuštani s posla i da ih na sve načine režim pritiska“.

Naveo je da su bili ispred murala Ratku Mladiću „da ga ispoštuju“ jer je za njih on heroj, a da su ga tog dana na Slaviji priveli jer je imao kod sebe biber sprej. Knežević je dodao i da je  tema oko murala „farsa zbog promene Ustava“.

Oni su naveli da će podneti krivične prijave protiv urednika Nove S i N1, zbog povezivanja sa Vučićevim režimom, a traže i da se čuje i njihova reč.

Podsetimo da su novinare N1, dok su izveštavali u programu uživo oko murala, ali i ranije, na skupu antivaksera, ometali pripadnici Narodnih patrola.

Ilija Vuksanović je na konferenciji rekao je da je sam novinar, ali da je napustio novinarstvo „jer neće da radi kako mu se kaže“ i istakao je da je on taj koji uvek ometa novinare N1 i Nove S, da bi ometao i novinare Pinka i RTS, ali da to ne može jer „nikad nisu uživo u prenosu, tako da njih ne vredi ometati“. Rekao je da to radi jer ih pljuju, ali niko ih ne zove kao drugu stranu, dodajući da ih u emisijama nazivaju „fašistima“ i „nacistima“, što je – kako ističe, nešto najužasnije i da ne postoji neka veća uvreda.

„Ako hoćete da nas pljujete, bar nam dozvolite da se branimo, to je ono što ja imam da vam kažem“, rekao je.

Komentari

Vaš komentar