U centru Beograda protestovali pijačari, prosvetari i mali privrednici

Vesti 30. mar 202212:59 > 16:23 92 komentara
protest pijačnih prodavaca
FoNet

U centru Beograda, u blizini Vlade Srbije, istovremeno su se održala tri protesta. Svoje nezadovoljstvo na ulici iskazali su pijačni prodavci, prosvetni radnici zaposleni u srednjim stručnim školama i mali privrednici.

Najmasovniji je bio protest pijačnih prodavaca, koji su tokom protestne šetnje blokirali jedan smer Nemanjine ulice. Kažu da su nezadovoljni svojim položajem i državi poručuju da ne sme da im uvede fiskalne kase, jer bi se na taj način, kako upozoravaju, ugasila radna mesta na pijacama od kojih mnogi ljudi u Srbiji žive.

POVEZANE VESTI:

U razgovoru za N1 obratili su se direktno ministru finansija Siniši Malom i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i poručili im da im „ni slučajno od 1. aprila ne šalju inspekciju“, jer su, kako su istakli, spremni da brane svoja radna mesta po cenu života.

Rekli su da su nekoliko puta tražili razgovore sa nekim iz Vlade, ali da ih niko nije primio.

U istoj ulici, nedaleko odatle, ispred Ministarstva prosvete protestovali su radnici zaposleni u srednjim stručnim školama.

Oni su zatražili bolje uslove rada za zaposlene u prosveti i da cena rada bude viša u odnosu na ono što je Vlada predvidela.

Zahtevaju i da se prosvetni radnici u srednjim stručnim školama zaštite, jer tvrde da svakodnevno doživljavjau uvrede od strane đaka, a neki prolaze i kroz fizičko maltretianje.

Na protest ispred Vlade danas su se odlučili i mali privrednici koji su takođe nezadovoljni svojim položajem i načinom na koji se država ophodi prema njima.

Mali privrednici traže da se prekine praksa finansiranja stranih investitora novcem građana, da se ta sredstva preusmere u razvoj domaće privrede.

Zahtevaju i da se prekine diskrminacija mama preduzetnica i da se smanje nameti na male zarade.

I mali privrednici su istakli da ih dosad niko od nadležnih nije primio na razgovor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare