U Danu uživo o poplavama u Srbiji, gost i glumac Ljubomir Bandović

Vesti 20. jan 202311:23
Izvor: Tanjug/N1

Vanredna situacija u Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Kuršumliji i Prokuplju. Iz reke Raške u Novom Pazaru izvučeno telo muškarca. Nivo reka u Novom Pazaru i Sjenici značajno je opao. Na Pešteri pada sneg. Reka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raška. Iz najugroženijih područja, izveštava reporter N1. Naši gosti biće pripadnici Sektora za vanredne situacija MUP-a Srbije i hidrolog Dejan Vladiković.

U Srbiji uskoro počinje istraživanje ljudskog genoma stanovništva na balkanskom podneblju. Cilj ispitivanja je pronalaženje veze između genetike sa nastajanjem bolesti i, sledstveno, izbora adekvatne terapije, odnosno leka za određenu bolest. Veliku ulogu u tom projektu imaće i BGI grupa, odnosno Pekinški institut za genetička istraživanja, u svetskoj javnosti označen kao kompanija koja je zloupotrebila genetičke podatke stanovništva iz najmanje 52 zemlje sveta, u svrhe nacionalne odbrane Kine. O značaju, osetljivosti i izazovima zaštite genetičkih podataka, govoriće Andrej Petrovski iz SHARE Fondacija i novinarka „Nove ekonomije“ Katarina Baletić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je učešće na Svetskom ekonomskom forumu. O ključnim porukama iz Davosa, razgovaraćemo sa profesorom ekonomije Zoranom Grubišićem.

Gost u „Sceni“ Dana uživo biće glumac Ljubomir Bandović. Sa njim razgovaramo o jubileju voljene predstave „Čorba od kanarinca“, koja se već deset godina igra na scenama beogradskih pozorišta.

Komentari

Vaš komentar