U Danu uživo o spornom intervjuu Informera sa višestrukim silovateljem

Vesti 29. sep 202208:11 3 komentara
N1

U Danu uživo na TV N1 u temi dana biće reči o intervjuu sa osuđivanim silovateljem koji je objavljen u tabloidu i na You Tube stranici Informera i izazvao opšte zgražavanje i osudu u javnosti. Da li se ovim prešla granica u ponižavanju i zastrašivanju žena i žrtava nasilja? Treba li biti mesta u medijima za silovatelje i nasilnike? O tome razgovaramo sa politikološkinjom Miom Bjelogrlić i Milicom Kravić iz ‘Novinarki protiv nasilja’.

Razgovaraćemo sa Bojanom Vatić, potpredsednicom Vojvođanskog kluba o njihovom pozivu građanima Vojvodine da se na predstojećem popisu stanovništva izjasne kao – Vojvođani.

Na koji način će funkcionisati platforma Jedinstveni informacioni sistem informatora o radu, koja bi trebalo da počne sa radom ove jeseni. Da li su izmene i dopune Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja postigle očekivani cilj? Koji su trenutni izazovi u radu Poverenika i koje su planirane aktivnosti u predstojećem periodu iz oblasti prava pristupa informacijama? To pitamo Zlatka Petrovića, vršioca dužnosti pomoćnika generalnog sekretara i rukovodioca sektora za izveštavanje i analitiku u Službi Poverenika

U ‘Scenu’ nam stiže frontmen grupe Piloti Kiki Lesendrić. Nakon šest godina pauze, predstavljamo dvanaesti studijski album Kikija Lesendrića i Pilota „Mali tragovi na nebu“ koji donosi deset novih, brižljivo pripremljenih kompozicija, puno emocija i životnih priča.