U Danu uživo o tome da li je moguće sprečiti rast cena, gošća i Branka Petrić

Vesti 17. feb 202211:31
Dan uživo
N1

U emisiji Dan uživo govorimo o inicijativi za zabranu abortusa koja se sa internet portala i društvenih mreža, prenela na polemiku u javnosti. Tim povodom, naša gošća biće Vanja Macanović iz Autonomnog ženskog centra.

Cene hrane u svetu porasle su prošle godine za 28 odsto – najviše u protekloj deceniji. U Srbiji cene neprestano rastu, i to najviše za osnovne potrebe, cena hrana je porasla 13 odsto za godinu dana, mesa 14 odsto, povrća 22, ulja 20 odsto, stanarina sedam, a struja osam odsto. Vlada je situaciju pokušala da ublaži privremenim zamrzavanjem cena nekoliko osnovnih životnih namirnica. Da li će na dugoročnom planu to moći da spreči poskupljenja i kada će cene energenata i sirovina početi da padaju? Da li država drži inflaciju pod kontrolom? O tome razgovaramo sa Slavišom Tasićem, profesorom ekonomije i Duškom Vukovićem, potpredsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije.

U Sceni naša gošća je slavna glumica Branka Petrić, kojoj je u utorak dodeljena nagrada „Joakim Vujić“,  jedno od najznačajnijih priznanja u oblasti pozorišne umetnosti u našoj zemlji, za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji.

Iz Londona nam se javlja Vesna Goldsworthy, književnica i redovna profesorka engleske književnosti i kreativnog pisanja. Razgovaraćemo o njenom novom romanu „Gvozdena zavesa“ koji je nedavno imao svetsku premijeru u prevodu na naš jezik.

Komentari

Vaš komentar