U Grčku verovatno uz potvrdu o vakcinaciji, za nevakcinisane – obavezan test

Vesti 26. jan 202115:13 > 15:27
N1

Zajednički Memorandum o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije kovid- 19 definisaće uslove ulaska putnika iz Srbije u Grčku, odnosno iz Grčke u Srbiju, u periodu od 1. maja do 1. oktobra 2021. godine, saglasili su se danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministar Republike Grčke za turizam, Haris Teokaris.

Memorandum će predvideti međusobno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji, navedeno je u saopštenju Ministarstsva.

povezane vesti

„Na taj način biće omogućen ulazak građanima obe zemlje koji su vakcinisani, dok će za građane koji nisu vakcinisani biti obavezan PCR ili antigenski test. Takođe, na granici će se raditi nasumični brzi testovi“, objasnila je ministarka Matić.

Ona je napomenula i da će građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a sklopili su ugovore sa turističkim agencijama, moći to da urade do 31. decembra 2021. godine.

„Otvaranje grčke granice za naše građane tokom letnje sezone biće simbolična slika potpune normalizacije naših života, ali i još jedna potvrda o dubokom i istinskom prijateljstvu i izvanrednim bilateralnim odnosima između Srbije i Grčke“, poručila je Matić.

Komentari

Vaš komentar