U hotelu „Gejzer“ u Sijarinskoj banji otkriveno još 18 zaraženih koronom

Vesti 21. jun 202213:58 2 komentara
sijarinska banja
Youtube/ CZIMK Belgrade

Posle tri slučaja obolelih od kovida 19 u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Gejzer" u Sijarinskoj Banji, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje Jadranka Krasić rekla je FoNetu da je epidemija u hotelu proglašena 17. juna, a u naknadnom testiranju 168 korisnika usluga dobijeno je još 18 pozitivnih nalaza.

Pročitajte još:

Prema podacima iz hotela, tog dana je bilo smešteno 180 gostiju, a imali su još 20 korisnika usluga koji su bili u privatnom smeštaju, kao i 110 zaposlenih, a u Domu zdravlja iz Medveđe testirano je 168 korisnika usluga, rekla je Krasić.

Prema njenim rečima, gosti pozitivni na koronavirus su napustili hotel, uz preporuku da se jave u kovid ambulante u mestima stanovanja, a svi su imali blaže simptome kovida.

Naloženo je i poštovanje mera u objektu, a s obzirom da se radi o zdravstvenoj ustanovi, tu spada nošenje maski, dezinfekcija, zaštitna oprema za zaposlene i za korisnike, kao i obustavljanje prijema novih korisnika usluga do završetka testiranje i epidemiloške procene da je situacija poboljšana, dodala je Krasić.

Hotel u Sijarinskoj Banja neće biti zatvoren, ali je zabranjen prijem novih pacijenata do odjave epidemije, a gosti koji su se zatekli ostaju. Kupalište neće biti zatvoreno, ali su postrožene mere kontrole.

U hotelu kažu da će gosti koji imaju rezervacije za narednih desetak dana biti obavešteni i dogovoriće se s njima da iskoriste neki naredni termin.

U hotel „Gejzer“ je stiglo novih 120 gostiju koji su, posle antigenskog testiranja i negativnih rezultata, mogli da uđu u unapred rezervisane sobe.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare