U jednoj opštini SNS nije ni predao izbornu listu, dok u osam nije prvi na listiću

Vesti 25. maj 202417:23 23 komentara
Tanjug/Nenad Mihajlović

Srpska napredna stranka učestvuje na lokalnim izborima u 89 gradova i opština, a izbornu listu ta partija nije podnela u samo jednoj opštini – Tutinu.

Naprednjaci u tom mestu od tridesetak hiljada stanovnika imaju opštinski odbor, a na prethodne lokalne izbore u Tutinu, koji su održani u junu 2020. godine, izašli su na zajedničkoj listi sa Pokretom socijalista. Osvojili su tada 502 glasa (3,36 odsto), što im je donelo jedno odborničko mesto u tutinskom parlamentu koji broji 37 odbornika.

Povezane vesti:

U osam gradova i opština u kojima se glasa 2. juna izborne liste koalicije okupljene oko SNS neće biti na prvom mestu na glasačkom listiću. U mali broj izuzetaka spadaju vojvođanske opštine Bačka Topola, Kanjiža i Senta, u kojima je Savez vojvođanskih Mađara na poziciji broj jedan, dok su naprednjaci drugi.

U Svrljigu je prva na glasačkom listiću Grupa građana „Znamo se – Milija Miletić“, a SNS je drugi, baš kao i u Čajetini, gde je pozicija broj jedan rezervisana za stranku Zdrava Srbija, koju predvodi aktuelni predsednik te zlatiborske opštine i koalicioni partner SNS na republičkom nivou Milan Stamatović.

U Jagodini je na mestu broj jedan koalicija Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme i Socijalističke partije Srbije, dok su naprednjaci na trećoj poziciji. Isto mesto SNS zauzima i u Bujanovcu, dok je u opštini Preševo tek sedmi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare