U Leposaviću sinoć izgorela još tri vozila sa RKS tablicama

Vesti 01. apr 202313:11 63 komentara
Ilustracija / Shutterstock / Micah Casella

Paljenje automobila RKS registarskih oznaka na severu Kosova se nastavlja. U petak uveče su u opštini Leposavić izgorela još tri, potvrdili su šef kabineta predsednice Kosova, Bljerim Velja i kosovska policija.

Velja je na društvenoj mreži Tviter ocenio da „nelegalne strukture Srbije koriste kriminalne i terorističke taktike“.

Povezane vesti

„U Leposaviću su zapaljena još tri automobila. Diskreditovane i sa smanjenom podrškom kosovskih Srba, srpske ilegalne strukture koriste kriminalne i terorističke taktike. Vladavina prava će prevladati i svaki krivac će biti izveden pred lice pravde. Vučićev piromanski režim će propasti“, napisao je Velja o predsedniku Srbije.

Tokom prethodna dva dana na severu Kosova izgorelo je još pet automobila RKS registarskih oznaka: dva 30. marta i još tri 31. marta, odnosno ukupno osam sa nova tri iz Leposavića.

Paljenje automobila na severu izazvalo je mnoge reakcije i lokalnih i međunarodnih zvaničnika koji to nazivaju „kukavičkim i kriminalnim delima“.

U Prištini se paljenje vozila smatra vidom pritiska na lokalne Srbe i namerom za onemogućavanje izbora za gradonačelnike četiri opština na severu i odbornika u dve opštine, zakazanih za 23. april.

Komentari (63)

Vidi sve komentare