U Mitrovici održan skup povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

Vesti 16. jan 202210:43 > 10:445 komentara

Nekolicina građana se okupila ispred prostorija Građanske inicijative SDP u Mitrovici na četvrtu godišnjicu ubistva lidera te stranke Olivera Ivanovića.

Pročitajte još:

“Sa ovog mesta danas posle četiri godine poručujemo insitucijama Kosova, Srbije i međunarodne zajednice da nemamo strpljenja… Njegovo ubistvo je politički motivisano” rekla je Ksenija Božović iz GI SDP.

Sin ubijenog srpskog političara Janko Ivanović zahvalio je okupljenima što nastavljaju da obeležavaju godišnjicu zločina.

“Vaše prisustvo na svim skupovima predstavlja podršku našoj porodici”, rekao je on.

Pored prijatelja i saradnika ubijenog Ivanovića, na skupu su bili i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, kao i predstavnici Lokalnog fronta i Ne davimo Beograd, među kojima su Predrag Voštinić i Dobrica Veselinović. Skupu je prisustvovao i bivši ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić.

“Moramo da podsećamo građane Srbije na tu žrtvu, moramo da tražimo odgovore na pitanje ko stoji iza tog svirepog ubistva. Sramno je ćutanje institucija države Srbije koje se maltene više ni ne bave tom temom”, rekao je Miroslav Aleksić.

Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd kazao je da insistirajući na rešavanju Ivanovićevog ubistva “mi se u stvari borimo za to da živimo u društvu kojim se vlada zakonima i u kom ovako nešto nije moguće”.

Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre četiri godine i još nije utvrđeno ko su nalogodavci i počinioci tog zločina.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u Severnoj Mitrovici.

Gotovo u isto vreme sa skupom ispred prostorija SDP održan je skup Srpske liste zbog zabrane vlasti u Prištini da se na teritoriji Kosova održi referendum o promenama Ustava Srbije.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je tom prilikom upitao zašto međunarodna zajednica nije omogućila otvaranje biračkih mesta, a posle pitanja novinarke N1 da li će odati poštu na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, pozvao je okupljene da održe minut ćutanja.

Pogledajte u ponedeljak u 20.15 emisiju (Re)konstrukcija sa Žaklinom Tatalović, posvećenu ubistvu Olivera Ivanovića. U emisiji će govoriti advokat i Oliverova bratanac Aleksandar Ivanović, novinar Milivoje Mihajlović i Momčilo Trajković iz Srpskog nacionalnog foruma.

Komentari

Vaš komentar