U nesreći u Batajnici stradao biciklista, naleteo na voz dok je prelazio prugu

Vesti 21. jul 202216:563 komentara
Hitna pomoć
N1

Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije saopštilo je da je na obezbeđenom putnom prelazu u Batajnici poginuo biciklista, kada je na njega naleteo putnički voz dok je prelazio prugu.

Putnički voz saobraćao je iz Beograd Centra za Novi Sad i iz Prokopa je krenuo u 15 sati, a putni prelaz u Batajnici na kome se nesreća dogodila, bio je obezbeđen polubranicima koji su u trenutku nesreće bili spušteni, ali obeleženim svetlosnim saobraćajnim znacima i vertikalnom drumskom signalizacijom.

Svi uređaji na putnom prelazu u trenutku nesreće bili su u funkciji i ispravno radili.

O nesreći su obavešteni su predstavnici MUP i Hitna pomoć, a železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada nije u prekidu.

Infrastruktura železnice Srbije apeluje i upozorava da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija i da se pruga ne prelazi kada je rampa spuštena, jer samo tako mogu da se izbegnu ovakve tragedije i sačuvaju ljudski životi.

Nijedno tehničko–tehnološko rešenje ne može da spreči tragediju, ako se učesnici u saobraćaju ponašaju nesavesno i neodgovorno prema sebi i drugima, ukazuje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar