U Nišu protest zbog koševa – meštani strahuju da se sprema gradnja parkinga

Vesti 16. apr 202218:573 komentara
Milan Stojanović

Protest između zgrada u Ulici Pariske komune u Nišu zbog jedne neobične situacije. Sa igrališta, na kome su se okupili žitelji, Javno-komunalno preduzeće Parking servis je, bez da ih pita ili bar obavesti, skinulo dva koša koja su, kako tvrde okupljeni, postavili sami pre mnogo godina.

#related-news_0

Pošto su, iznenada i bez objašnjenja bez njih ostali, alarmirali su medije i susede, uplašeni da Parkong servis „priprema teren“ za izgradnju parkirakišta na njihovom, kažu, jedinom mestu za igru i rekreaciju.

„Možda nikne i zgrada, otkud znamo. Iznenada niču tamo gde nam nikada ne bi palo na pamet da se to može. Usred međublokovskog prostora, na zelenilu između zgrada“, poruka je više roditelja sa decom od kojih su neki protestovali i juče na ovom mestu.

Nedaleko od njih je Osnovna škola Sveti Sava u istoimenom parku, gde uz samo školsko dvorište, Grad Niš „zida“ parkiralište, uprkos protivljenju brojnih roditelja dece koji tvrde da vlast krši više propisa.

U Ulici Pariske komune nadaju se da slični planovi nisu u pitanju za njihovo igralište i insistiraju da Parking servis njihove koševe vrati na mesto odakle ih je uzeo.

Komentari

Vaš komentar