U Nišu za sada bez prekršajnih kazni za kovid propusnice

Vesti 31. okt 202112:20 > 12:20 9 komentara
Kovid propusnice
N1

Predsednik Prekrašjnog suda u Nišu Mišel Marković rekao je da taj sud minule nedelje nije izrekao nijednu kaznu za nepoštovanje mera za suzbijanje epidemije koronavirusa, odnosno za boravak u ugostiteljskom objektu posle 22 časa bez zelenog kovid sertifikata.

„Inspekcije su izdavale prekršajne naloge, ali sad teče rok od osam dana da se plati polovina te kazne, da se nama prosledi na izvršenje ili da se traži sudsko odlučivanje“, rekao je Marković agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, više od 60 odsto prekršaja o kojima odlučuje Prekršajni sud u Nišu su uvek saobraćajni prekršaji, a ostali se odnose na nasilje u porodici i remećenje javnog reda i mira.

Nakon uvođenja kovid propusnica, mali broj kafića u Nišu nastavio je da radi nakon 22 časa, a ostali su skratili radno vreme uz objašnjenje da ne žele da se sukobljavaju sa gostima, ali i zbog toga što ne žele da zaposlene primoravaju da se vakcinišu.

Pored komunalne milicije, kontrolu nove uredbe Vlade Srbije u vezi kovid propusnica u Nišu, obavljaju i sanitarni i komunalni inspektori.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.