U Novom danu o disciplinovanju neposlušnih vladika, gost i Zoran Kesić

Vesti 23. feb 202214:45 > 17:20 3 komentara
N1

Sinod Srpske pravoslavne crkve uputio je pismo episkopima u kom se navodi da im je zabranjeno „uplitanje u svetovne poslove“ i pružanje podrške strankama i političarima. Ovu odluku, prihvatio je i sam patrijarh Porfirije, a objavljena je kako bi se sprečilo učešće sveštenih lica u izbornoj kampanji. Šta to znači? Da li je svetovno i duhovno razdvojeno samo u slučaju vladika, ali ne i patrijarha koji se pojavljuje u predizbornom spotu SNS-a? Kakve će posledice snositi neposlušne vladike? O tome govorimo u našoj Temi jutra, za N1 govore verski analitičar Draško Đenović i novinar Vojislav Milovančević.

Štampu ovog jutra listamo sa Zoranom Kesićem, autorom emisije 24 minuta.

O presudi Apelacionog suda u Beogradu kojom se pravosnažno oslobađaju krivice vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković i njegov sin Marko, za N1 govori bivši sudija Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda Vladimir Vučinić.

Kao pobednik na festivalu „Dora 2022“, održanom u Opatiji, predstavljaće Hrvatsku na Pesmi Evrovizije u Italiji 2022. Osvojila je najviše bodova žirija, a kada su se tome dodali i glasovi publike, putem SMS-a, odnela je pobedu na ovom prestižnom festivalu. Mia Dimšić je naša gošća ovoga jutra.

Najnovije vesti iz sporta donose nam kolege sa Sport kluba.

Misteriozna životinja viđena u novobeogradskim blokovima. Kuna nije, dabar nije, pacov nije. Šta li je? Odgovor traži naš reporter, do kraja emisije.

Komentari (3)

Vidi sve komentare