U Novom danu o minimalnoj ceni rada, gost i Zlatko Dizdarević

Vesti 18. avg 202114:19 1 komentar
N1

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta (SES) Srbije počeli su pregovore o minimalnoj ceni rada u 2022. godini. Minimalna cena rada u Srbiji ove godine je 30.900 dinara, a predlog Vlade Srbije je da u narednoj godini bude povećana na oko 35.000 dinara. Šta o tom predlogu misle sindikati i poslodavci i koji rezultat predstojećih sastanaka bi mogao da bude, u Novom danu u temi jutra razgovaraćemo sa Nebojšom Atanackovićem iz Unije poslodavaca Srbije i Zoranom Mihajlovićem iz Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Štampu prelistava novinar dnevnog llista „Danas“ Božidar Andrejić.

O situaciji u Avganistanu razgovaraćemo sa bivšim diplomatom i novinarom Zlatkom Dizdarevićem.

Ovogodišnji Festival uličnih svirača, pod sloganom „Počnimo ljubav ispočetka” slavi nove početke, od 26. do 28. avgusta. O tome kako teku pripreme za festival koji se održava u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave govorimo o Novom danu.

Njeno ime se nalazi u portugalskoj enciklopediji fada! I to ne bi bilo ništa čudno da njeno prezime nije potpuno različito među velikanima ovog muzičkog pravca. Jer, Sarajka Maja Milinković jedina je strankinja koja je profesionalna fado pevačica u Portugalu…i biće naša gošća.

U toku je beogradski Beer fest, druge večeri nastupaju Kerber, Repetitor i Marčelo. Sa njim će razgovarati naša reporterka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare