U Novom danu o predsedničkim izborima u Crnoj Gori

Novi dan
N1

Da li se i šta menja u Crnoj Gori posle drugog kruga predsedničkih izbora? Mogu li oni biti i ogledalo predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora zakazanih za jun? Gosti teme jutra su profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Slaviša Orlović i urednik podgoričkih "Vijesti" Vukašin Obradović.

Hoće li vlasnik i urednik „Informera“ u ponedeljak otići na izdržavanje zatvorske kazne ili će uraditi ono što je odavno trebalo – da plati kaznu? Da li će umesto njega to uraditi predsednik države ili će ga možda pomilovati? O tome dok prelistavamo dnevnu štampu razgovaramo sa koleginicom Žaklinom Tatalović.

„Nije nam do slavlja ni do balona, mada je lepo imati nedelju posvećenu autizmu“ – ovim rečima oglašavaju se udruženja, lekari ali i roditelji dece sa autizmom. Znamo li kakva je njihova stvarnost? Zašto je potreban Nacionalni registar osoba sa autizmom, i kako tumačimo to što ga – uprkos obećanjima – i dalje nema. Za Tumač stvarnosti govori majka autističnog dečaka Snežana Maksimović.

Uoči Nove godine objavio je singl „Zemlja nije moj dom“. Ta pesma poslužila je i kao inspiracija za njegovu drugu knjigu poezije. Zašto je namenjena beskućnicima, razočaranima, usamljenima i povređenima? Može li poslužiti i kao inspiracija onima koji i dalje traže svoje mesto pod suncem i pravu ljubav, pitamo autora Nenada Marića, poznatijeg kao Kralj Čačka.

Komentari (0)

Vidi sve komentare