U Novom danu o rebalansu gradskog budžeta i zvižducima gradonačelniku

N1

Rasprava o rebalansu gradskog budžeta, dva nova javna preduzeća i izviždani gradonačelnik. Tako bi mogao da se sumira dan za nama u gradskom parlamentu. Zašto zaposleni u javnim gradskim preduzećima negoduju zbog osnivanja novih? Jesu li nam ta preduzeća uopšte potrebna, i kako će se trošiti novac iz gradske kase? O tome u Temi jutra govore odbornik DS-a Filip Tatalović i Zoran Stevanović, bivši vozač GSP-a. 

Štampu ovog jutra prelistava i komentariše scenarista, satiričar, pisac i marketinški stručnjak Voja Žanetić.

Uživo smo na internacionalnom forumu vlada koji se održava u Šardži, Ujedinjenim arapskim emiratima. Koje su poruke poslali političari i eksperti iz čitavog sveta reći će nam naša reporterka Marija Komazec.

Najnovije vesti iz sporta donose nam kolege sa Sport kluba.

Sve manje dece zainteresovano za bavljenje sportom. Nestručni treneri, skupi časovi i ambicioznost roditelja jedni od osnovnih problema. Kako deci na najjednostavniji način približiti sport? Zašto je novac postao primarni interes, a ne zdravlje i uspeh deteta? Da li je problem sistemski i kako se rešava? O tome sa nekadašnjim odbojkaškim reprezentativcem Vanjom Grbićem.

Odlika velikih umetnika je da pronalaze nove načine da se predstave svojoj publici. Tako je i kada je reč o modi. Italijanska modna kuća „Balestra“ pokrenula je potpuno novu eru u svojoj dugoj istoriji. O modnoj reviji novog brenda Renata Balestre, „Balestra“, za Novi dan govore italijanski ambasador u Srbiji Luka Gori i direktorka agencije Fabrika Vesna Mandić.