U Novom danu o tuči u Novom Sadu

Vesti 21. jul 202212:41 > 17:26
Tanjug/Nenad Mihajlovic

Dok se iza zatvorenih vrata na sednici skupštine Novog Sada usvajao Generalni urbanistički plan, ispred je besneo pravi mali rat. Tuča građana, aktivista i obezbeđenja zgrade završila se pojavljivanjem interventne brigade policije, a jedna osoba završila je u Urgentnom centru sa težim povredama. Šta sad kada je GUP usvojen? Hoće li se protesti radikalizovati? Na koje još načine planiraju da spreče realizaciju GUP-a i pojedinačnih projekata? O tome u temi jutra govorimo sa jednom od organizatorki protesta Marijom Srdić.

Štampu prelistava zamenik glavnog i odgovornog urednika portala Nova.rs Ratko Femić.

Italijanski premijer Mario Dragi predao ostavku predsedniku Serđu Matareli, predsednikov kabinet je saopštio da je Matarela ostavku „konstatovao“ i zatražio da Dragijev kabinet nastavi rad kao tehnička vlada. Koja je budućnost italijanske države, o tome razgovaram sa novinarom Željkom Pantelićem.

Toplotni talas „Lucifer“ koji već danima hara Evropom i ruši temperaturne rekorde stigao je i u Srbiju. Do kada će potrajati, kako se zaštiti i na koji način klimatske promene doprinose sve učestalijim i jačim toplotnim talasima, o tome pričamo sa našom meteorološkinjom Milicom Tadić.

Od 4. do 6. avgusta u Vrnjačku Banju stižu legende svetske elektronske scene među kojima su Marko Karola, Džozef Kapriati, Kolš i još više od drugih 100 izvođača. Lovefest ovog leta proslavlja 15 godina.

Serijal koncerata u okviru letnje scene „Bluzika Muzika“ se tokom jula nastavlja na Kalemegdanu. Jedinstven muzički program sastavljen od najktuelnijih imena domaće fank, džez i bluz scene, posetiocima donosi nezaboravnu žurku u ritmovima crnog gruva i Nju Orleansa. O tome govorimo do kraja Novog dana.

Komentari

Vaš komentar