U Novom Pazaru počelo suđenje lekaru po tužbi direktora Opšte bolnice

Vesti 09. feb 202114:59
N1

Prvim ročištem po tužbi vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića je pred Osnovnim sudom počelo sudjenje hirurgu Džemailu Detancu, saznaje radio Sto plus. Mahmutovićev zastupnik je pred sudom obrazložio tužbu kojom se Detanac tereti za uvredu ugleda i časti direktora te zdravstvene ustanove, a branilac okrivljenog odgovorio na navode tužbe, uz predlog da buduća ročišta budu otvorena za javnost.

Osim toga, dogovoreno je da se, pored Mahmutovića i Detanca, sasluša još petoro svedoka. Sudija je sledeće ročište zakazao za 24. maj.

Prema saznanjima radija Sto plus, Mahmutović je privatne tužbe zbog uvrede podneo i protiv doktora Suade Gicić Skenderi, Lajle Sebečevac i Faruka Pljakića, a postupci u tim predmetima trebalo bi da počnu u narednom periodu.

Njih četvoro su deo grupe od 37 lekara specijalista koji traže da se utvrdi odgovornost rukovodstva Opšte bolnice, na čelu sa Mahmutovićem, tokom najveće krize izazvane korona virusom, leta prošle godine.

Pored zdravstvenih radnika, Mahmutović je tužio i nekoliko gradjana koji su se oglašavali na društvenim mrežama, a pojedina sudjenja su već okončana u njegovu korist.

Komentari

Vaš komentar