U potrazi za crnim panterom angažovan dron s termovizijskom kamerom

Vesti 12. nov 202221:34 74 komentara
Shutterstock

Organizovana potraga za velikom mačkom u apatinskom ataru nastavlja se u nedelju, kaže za RTS Nemanja Ivanović, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine.

POVEZANE VESTI

Prema njegovim rečima, nakon današnjeg video-snimka na kojoj se vidi velika crna životinja, nalik panteru koju su snimili gosti Banje Junaković u blizini Prigrevice, nadležne ekipe su krenule na obližnji teren.

„Proveli smo oko pet sati na terenu pokušavajući da uočimo divlju životinju koja je snimljena. ‘Vode Vojvodine’ su obezbedile dron sa termovizijskom kamerom i pregledali smo najmanje 150 hektara šume i atara. Sa nama su lovočuvari iz ‘Vojvodinašuma‘ koji poznaju teren, a tu su i policijski službenici iz Apatina. Do večeras nismo primetili pantera, samo ptice i glodare“, navodi Ivanović za RTS.

Ivanović kaže da je prvenstveno namera da se predator uspava, pa su u akciji učestvovali i veterinari Zoološkog vrta Palić.

„Zbog magle i bezbednosti učesnika, akcija hvatanja divlje životinje je obustavljena za danas, a u zavisnosti od mogućeg kretanja pantera i dojava gde je viđen, u nedelju ćemo nastaviti potragu“, kaže Ivanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare