U pozorištu Bora Stanković „nušićevska“ drama – tužba protiv preminulog glumca

Vesti 27. feb 202219:38 > 21:25 4 komentara

Dva meseca posle smrti vranjskog nezavisnog novinara i glumca Saše Stojkovića, Pozoriste "Bora Stanković" nastavlja sudsku borbu sa njim, ali posto je umro, targetirana je njegova naslednica - supruga. Dok javnost čeka da vidi kako će se sud postaviti u tom slučaju, porodica tvrdi da se pozorište na papiru odreklo svih daljih potraživanja.

Urednik portala Infovranjske Saša Stojković preminuo je pre dva meseca. Čitav radni vek – da li u novinarstvu ili u Pozorištu „Bora Stanković“, obeležili su sudski postupci i od toga ga ni smrt, izgleda, neće spasiti.

POVEZANA VEST

„Potpuni apsurd, znate… kada izgubite oca ili moja majka supruga i posle dva meseca stigne tužba“, priča Mihajlo Stojković, sin preminulog urednika i novinar portala.

Prvo budete šokirani, potom besni, a onda vam sve postane:

„Nušićevski potpuno jasno“, kaže Mihajlo.

Preminuli novinar i glumac – njegov otac, iz pozorišta je otpušten 3. maja 2018. Ubrzo mu je isplaćena i otpremnina. Saša je potom pozorište tužio i dobio. Morali su da mu isplate sve plate dok je nezakonito bio otpušten, odmore, jubilarne nagrade.

Prošlog leta dolaze na ideju da Sašu Stojkovića opet daju na sud – da novac od otpremnine pozorištu vrati jer je i na posao vraćen, istini za volju ne tako što su grešku uvideli, već po naredbi suda.

U novembru Saša umire, postupak se obustavlja, ali dva meseca kasnije rešavaju da postupak nastave, ali prema supruzi koja je naslednik.

„Zašto su to uradili, ni oni tačno ne znaju. Oni su u saopštenju poslali još neka dokumenta koja samo dokazuju da smo mi u pravu“, izjavio je Stojković.

U saopštenju dostavljenom Televiziji N1, direktor Pozorišta „Bora Stanković“ navodi da je postupak samo nastavljen, te da se sve odvija u skladu sa Zakonom o parničnom postupku. Ignorisali su poziv na razgovor na ovu temu.

„Saopštenje Infovranjskih, kao i svi tekstovi na tom portalu, ne predstavljaju ništa drugo do odraz ličnog animoziteta urednika Mihajla Stojkovića prema direktoru pozorišta i samoj ustanovi. Pozorište nema negativan odnos prema porodici Stojković, u prilog tome govori i činjenica da je nakon smrti Saše Stojkovića, angažovan kao glumac u pozorištu. Prima mesečnu platu, iako još uvek nema ni jednu predstavu“, navode u saopštenju iz pozorišta u Vranju.

Iz pozorišta još pišu da se više neće oglašavati na ovu temu, a mlađi Stojković podseća na sporazum po kome je i za njega i njegovu majku – ova priča završena. Pozorište se po Sašinom povratku u teatar, odreklo naknadnih potraživanja.

„Oni su potpisali taj dokument. Nije ga Vučić potpisao, niti ja, već oni i Gradsko pravobranilaštvo, pozorište takođe, imaju ovaj dokument koji ste vi sada videli“, kazao je Mihajlo.

Ako ga nisu izgubili.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare