U Šapcu mirno, okupljeni pustili hitne slučajeve da prođu

Vesti 04. dec 202115:10 > 18:55 0 komentara
N1

Prema rečima reportera Nove S Đorđa Mijailovića, u Šapcu je mirno. Tokom blokade nekoliko vozila moralo je hitno da prođe i okupljeni su se tada razišli. Hitna pomoć, pogrebno vozilo, kao i dve osobe koje su morale hitno kod lekara, okupljeni su ih, prema rečima reportera, bez problema pustili da prođu.

I u Šapcu je policija jutros dolazila kod pojedinih građana. Jedan od njih, Aleksandar Geratović, prošle subote je govorio za televiziju Nova S u anketi i rekao da će se organizovati za ovu subotu.

Geratović kaže da „ne može da kaže da su policajci bili neprijatni“.

Povezane vesti

„Došlo je njih dvoje, pitali su hoćeš li ići na most, u stvari, rekli su, nije naše da pitamo hoćeš li ići na most, ali ako ideš tamo, samo da ne izazivate incidente. Moj odgovor je bio da mi nismo ni izazivali incidente, a oni koji su to radili, oni su vama mnogo bolje poznati nego nama, jer su to sva lica koja su od ranije poznata policiji. Na tu moju konstataciju policajac je prevrnuo očima i odmahnuo rukama“, kaže on.

Dodaje da je „policiji svega preko glave“.

„To se vidi iz njihovih reakcija. Nisu bili neprijatni, moja majka je rekla ‘pa bićete i vi tu’, a on je rekao da će ih biti dosta više na mostu. Njih danas opet nema. Moja majka je pitala hoće li ostati do kraja, na šta je on rekao ‘mislim da ćemo danas odraditi svoj deo posla pošteno. Međutim, verovatno su ponovo ti pošteni policajci dobili neko loše naređenje od nekog ko je nedodirljiv“, kaže on.

Kaže da su dobili informacije od građana da se, kako kaže, „provokatori skupljaju i da će izazvati incidente“.

„Ja pozivam policiju da zaštiti skup od preko 3,4 hiljade ljudi. Ne mogu da izbrojim tačno, ali ovoliki skup se u Šapcu nikad nije dogodio. Pozivam policiju da dođu, da stanu uz svoj narod, zaštite svoj narod, ne želimo sukobe, mi ih izazvati nećemo“, kaže Geratović.

Generalni sekretar DS Dušan Kostadinović rekao je da su papirići na kojima se nalaze on i Nebojša Zelenović „vid pritiska i zastrašivanja“.

„A odgovor je skup Šapčana, nisu uspeli da nas zastraše, istrajaćemo do kraja u svim zahtevima protesta“, kaže on.

Reporter Nove S rekao je da ne može tačno da prebroji koliko ljudi ima na skupu, ali da mu je trebalo „skoro desetak minuta da se od početka do kraja kolone provuče kroz masu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!