U Srbiju stigla supstanca za proizvodnju skoro milion vakcina Sputnjik V

Vesti 14. sep 202116:54 > 16:55 11 komentara
TANJUG/MINISTARSTVO ZA INOVACIJE I TEHNOLOŠKI RAZVOJ/ MILOŠ PERIĆ

U Srbiju je stigla supstanca za proizvodnju blizu milion vakcina Sputnjik V, rekao je ministar i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović.

On je ukazao da se radi o 600 litara supstance koja je dopremljena iz ruske farmaceutske kompanije Generijum iz Vladimirske oblasti.

„Supstanca će odmah biti transportovana u Institut Torlak, gde će se u narednih sedam do deset dana odvijati proizvodnja vakcina“, naveo je Popović.

On je istakao da je pokretanje proizvodnje ruske vakcine u Srbiji rezultat dogovora dva predsednika – Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

„Srbija je prva u svetu i jedina u Evropi započela proizvodnju vakcine Sputnik V. Ove vakcine koristiće se u Srbiji, u regionu, ali i u drugim zemljama kojima je potrebna vakcina kako bi stavili pod kontrolu koronavirus“, istakao je Popović.

On je naveo da je ruska vakcina, prema svim istraživanjima, trenutno najefikasnija vakcina na svetskom tržištu, navodi se u saopštenjuKabineta ministra.

„Efikasnost ruske vakcine je viša od 97 odsto“, rekao je Popović.

On je naveo da je ruska vakcina izvanredna i kao treća, buster doza vakcine, te da se preporučuje njena primena posle primene bilo koje vakcine koju su građani ranije primili, dodaje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare