U Subotici iskliznula tri vagona-cisterne sa propanom

Vesti 24. jan 202310:16 > 12:4030 komentara
Pruga, vozovi, opasne materije
Izvor: N1/Ilustracija

Železnički saobraćaj između putničke i teretne stanice Subotica ponovo je uspostavljen oko 11 časova, nakon što su tri vagona cisterne sa propilenom iskliznula rano jutros iz koloseka.

Nema curenja propilena i nema opasnosti po ljude, imovinu i životnu sredinu, a uzroke iskliznuća utvrdiće železnička komisija, saopštile su „Infrastrukture železnice Srbije“.

„Dve cisterne iskliznule su sa po jednim obrtnim postoljem, a jedna cisterna sa dva obrtna postolja. O iskliznuću su odmah obavešteni predstavnici MUP-a i Vatrogasne službe, čije se ekipe nalaze na licu mesta“, naveli su.

Stručni timovi i pomoćni voz Infrastruktura železnice Srbije izašli su tokom noći na mesto iskliznuća, a danas do 11 časova prva cisterna je podignuta na kolosek i u toku je podizanje druge cisterne. Prevoznik cisterni je privatni operater „Kombinovani prevoz“, naveli su iz „Infrastruktura“.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je danas da na cisternama koje su iskočile iz koloseka u Subotici nema oštećenja i da se očekuje da u toku dana budu uklonjene, a da će tokom akcije uklanjanja područje oko akcidenta biti evakuisano.

Foto: Tanjug

Podsećamo, 25. decembra prošle godine, na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han, došlo je do iskliznuća vagona na kompoziciji terentog voza koji je vozio gas amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu. Tada je pedeset i jedna osoba imala simptome trovanja amonijakom.

Nakon toga, 13. januara, zbog akcidenta usled izlivanja amonijačne vode iz auto-cisterne u naselju Topola kod Pančeva bilo je hospitalizovano oko 20 osoba.

Komentari

Vaš komentar