U Ulici kraljice Marije opet potop, Šapić spominje lemure i novu rekonstrukciju

Vesti 14. jul 202219:21 42 komentara

Stanovnike Palilule u Beogradu, jutros pre sedam sati dočekale su poplavljene ulice zbog pucanja vodovodne cevi i to - drugi put za dve godine. Saobraćaj je obustavljen od Ruzveltove ulice do ulice Starine Novaka. Nadležni se nadaju da će kvar biti popravljen do večeras. Opozicione stranke, ali i Aleksandar Šapić krivca vide u bivšoj vlasti.

Povezane vesti

Prošlonedeljne poplave posle pljuska, stanovnici beogradske Ulice kraljice Marije, tek što su zaboravili, a jutros ih je dočekao novi neprijatan prizor. Oko 6:40 pukao je magistralni cevovod. Otvorila se rupa koja je progutala jedan automobil, a ubrzo zatim cela ulica našla se pod vodom. Građanima je usledila molba da budu strpljivi, i obećanje da će kvar biti popravljen večeras.

„Pošto je malo veći defekt, odnosno poprilično je veliki defekt, dok ovo rešimo…Posle toga će imati normalno snabdevanje. Tačan defekt ne možete da utvrdite, ali obično kad dođemo do ovakvih promena izlazimo iz nekog statičkog u neki dinamički sistem, dešavaju se pucanja cevovoda“, kaže Branimir Sević iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Dve godine vođenja loše politike gradskog sekretarijata i beogradskog vodovoda dovela je do toga da u Beogradu, iste cevi pucaju svake dve godine, kaže Nikola Jovanović iz Centra za Lokalnu samoupravu.

„Ova ista magistralna cev pukla je 2019. godine. Direktor nije rekao da je ovaj potez rekonstruisan uključijući i podzemnu infrastrukturu i da je to građane Beograda koštalo preko 30 miliona evra. Ne iznenađuje ovakvo odsustvo bilo kakvog osećanja odgovornosti i ozbiljnosti“, navodi Jovanović.

Iz Ne davimo Beograd kažu da se jutrošnji defekt dogodio jer je rekonstrukcija „četiri bulevara“, izvedena na izuzetno loš i neprofesionalan način, i podsećaju na višemesečno probijenje rokova pri rekonstrukciji. Pucanje cevi kod „Mašinca“ Stranka slobode i pravde vidi kao plod „nestručnosti i bahatosti gradske vlasti“.

Opozicija kritikuje bivšu gradsku vlast, međutim tokom jutrošnje posete poplavljenom kvartu, to je uradio i novi gradonačelnik. Otkrio je i novi detalj – cev koja je pukla stara je pola veka.

„To što se neko slikao sa lemurom na glavi, što ide deli knjige, vozi se u prikolici… Što nisi promenio cev?“, pita Šapić.

„Dolazimo u situaciju da već treći, četvrti put puca najveća vodovodna cev jer očigledno nije promenjena, azbestna je i stara pedeset, šezdeset godina. Veliko je pitanje šta će biti u periodu ispred nas i da li će nastaviti da puca i na drugim mestima“, naveo je on.

Šapić dodaje da će „od sada on da snosi odgovornost za svaku ulicu koja bude rađena“ i da „ne može više da se beži od odgovornosti“. Za konkretnu ulicu kaže – videće šta će činiti, i ne isključuje mogućnost nove rekonstrukcije već rekonstruisane ulice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare