U utorak Dan žalosti u Novom Pazaru zbog utapanja dva meštanina

Vesti 23. jan 202317:24
Izvor: Anadolija/Aleksandar Nićiforović

Gradsko veće Novog Pazara odlučilo je da utorak, 24. januar, na teritoriji grada proglasi Danom žalosti zbog utapanja dvojice Novopazaraca u nabujaloj reci Trnavici.

Dvojica muškaraca iz novopazarskog naselja Ćeremidžinica, komšije Ramiz Rožajac i Safet Zekić, upali su u nabujalu reku pre pet dana, pokušavajući da ojačaju rečno korito kako se voda ne bi izlila usled obilnih padavina.

Povezane vesti

Telo Safeta Zekića (56) pronađeno je dan nakon nesreće i on je pre dva dana ukopan u Novom Pazaru. Telo njegovog starijeg sugrađanina Ramiza Rožajca pronađeno je u ponedeljak u podne, obojicu ih je poplavni talas odneo do naselja Postenje, nekoliko kilometara od mesta gde su upali u vodu.

Za njima su tragali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, komšije, rođaci i prijatelji. U Novom Pazaru jutros je počela i velika pretraga terena, reka i rečnih korita, tragalo se za telom Rožajca, tragali su i pripadnici Vojske Srbije, ronioci i pripadnici Komunalne milicije Grada Novog Pazara.

Podsetimo, velike poplave zadesile su regiju Sandžak prošle nedelje. Vanredna situacija na snazi je u Novom Pazaru i opštinama Prijepolje, Sjenica i Tutin.

Zbog različitih vrsta tragičnih slučajeva, lokalna samouprava Novog Pazara je od 27. decembra 2021. do 24. januara 2023. čak tri puta proglašavala dane žalosti. Pre malo više od mesec dana (12. decembra 2022), posle teške saobraćajne nesreće u kojoj je stradala 15-godišnja devojčica, dan žalosti je bio dan kasnije, 13. decembra.

Prethodni dan žalosti proglašen je 27. decembra 2021. kada su u udesu na magistralnom putu Novi Pazar – Ribariće, u blizini Lukara, stradala četvorica mladića.

Treći dan žalosti za manje od 13 meseci biće u utorak, 24. januara 2023. a povodom utapanja dvojice Novopazaraca u nabujaloj Trnavici.

Komentari

Vaš komentar