U Valjevu asfalt sa ulice skinut pre više od mesec dana i tako stoji – meštanin se žalio nadležnima

Vesti 17. jun 202413:29 17 komentara
ulica u Valjevu sa koje je skinut asfalt
N1/Milena Kuzmanović

U Ulici Braće Veličković u Valjevu su sredinom maja izvedeni pripremni radovi za asfaltiranje, ali je to sve što je "izvedeno" u ovoj ulici za mesec dana. Asfalta ni na vidiku.

Bio je to povod da se „Milutin bez asfalta“, žitelj ove valjevske ulice javno obrati nadležnima pismom u ime stanovnika ulica Braće Veličković i poprečnih ulica.

„Pre više od mesec dana, u jeku izborne kampanje, skinut je asfalt u svim ulicama i izgleda da ste zaboravili da asfaltirate ponovo pa koristimo ovu priliku da Vas podsetimo. Znamo puno posla, ko će misliti o svemu“, piše muškarac koji se predstavio kao Milutin.

On dalje izražava razumevanje i da mu je jasno da su ljudi čekali na asfalt do 19. veka te se nisu ranije bunili „računajući šta je par nedelja čekanja u odnosu na večnost“, ali sad pomalo gube strpljenje.

„Nije da nam smeta to što uništismo automobile i gume, što šljunak lupa kapije, vozila i stakla, udara kučiće i mačiće, nego što ima par komšija krhkog zdravlja koji verovatno neće dočekati sledeće izbore 2028. godine, a poželili su da još jednom vide asfalt u ulici pre no što otputuju“, piše Milutin.

„Takođe, ako ne zbog ovih komšija imajte u vidu da su pojedine ulice nasute pre par nedelja, ali je kiša počela da spira sloj šljunka i kamenja te se plašimo da će izvođač radova morati da traži aneks ugovora i da ponovo nasipa ulice zbog nepredviđenih okolnosti. Ko bi mogao da predvidi da će kiša da pada jer je to jedna sasvim nepredviđena okolnost. Ako mi budemo čekali anekse, crno nam se piše, moraćemo da prodajemo automobile i kupujemo taljige i gumarabe“, kaže.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare