U više vojvođanskih mesta izbori za MZ – i opet pritisci i organizovano glasanje

Vesti 15. avg 202112:1638 komentara
MESNE ZAJEDNICE GLASANJE Novi Sad
N1

U više vojvođanskih opština i sela održavaju se izbori za savete mesnih zajednica, a u onima u kojima su na listama i opozicioni, odnosno nezavisni kandidati, uočeni su pritisci na birače, kao i organizovana glasanja, saznaje N1.

U Ravnom Selu u Opštini Vrbas, gde se očekuje visoka izlaznost i gde tradicionalno pobeđuju kandidati Socijalističke partije Srbije, primećeno je više automobila bez registarskih oznaka u blizini glasačkog mesta.

POVEZANE VESTI

Jedna od kandidatkinja SPS-a i bivša poslanica u Skupštini Srbije Marjana Maraš rekla je za N1 da su uočili i kombi vozila obeležena belim listićima, u kojima su na glasanje dovoženi meštani romske nacionalnosti.

U selu Bašaid u kikindskoj opštini, gde je na izbornim listićima pored pet kandidata Srpske napredne stranke i pet nezavisnih kandidata, aktivisti SNS sistemom „od kuće do kuće“ dovode meštane na glasanje, a takođe je primećen neuobičajeno veliki broj automobila.

Kako je N1 ranije izvestila, pritisaka na birače u tom banatskom selu bilo je i u danima uoči izbora, kada su po kućama deljeni flajeri i poklon paketi sa prehrambenim proizvodima.

Podsetimo, uoči izbora za savete mesnih zajednica u Novom Sadu koji su održani u junu, zabeleženo je više incidenata i pritisaka na birače, nezapamćenih za izbore na mesnom nivou uprave.

Komentari

Vaš komentar