U Vršcu dodeljeno 40 stanova za izbeglice iz BiH i Hrvatske

Vesti 29. nov 202217:51 3 komentara
Shutterstock

U Vršcu su uručeni ključevi 40 novih stanova namenjenih za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji su izgrađeni u okviru Regionalnog stambenog programa, saopšteno je iz Komesarijata za izbeglice i migracije. Komesar za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević je tom prilikom rekla da je u okviru Regionalnog stambenog programa korisnicima do sada dodeljeno ukupno 6.770 stambenih rešenja.

Stanisavljević je rekla da „na ovaj način pokazujemo da Srbija i Кomesarijat za izbeglice i migracije brinu o izbeglicama, a porodice iz Vršca danas započinju važan korak ka sigurnijem i boljem životu“. Prema njenim rečima, na teritoriji Šapca, Šida, Lučana i Subotice, do kraja godine se očekuje dodela još 100 stambenih jedinica za izbegličke porodice, a u narednoj godini će se „nastaviti sa tom politikom“.

Komesarijat navodi da je ukupna bruto površina zgrade u Vršcu 2.866.60 metara kvadratnih, a vrednost radova iznosila je 1.226.547 evro, dok je gradnja trajala oko godinu dana.

Događaju su prisustvovali i predstavnik Evropske komisije Holger Šreder, šef Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu i vršilac dužnosti šefa Predstavništva UNHCR u Srbiji Stefani Кrauze.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare