U Zvezdarskoj šumi, spomeniku prirode, počela gradnja objekta

Vesti 11. feb 202313:43 52 komentara
Fonet/Marko Dragoslavić

U Volginoj ulici u Beogradu, u Zvezdarskoj šumi koja spada u zaštićeno područje i spomenik prirode, počela je gradnja objekta, a informacije o radovima ne postoji.

Reporter FoNeta je na licu mesta zatekao radnike koji rade na izgradnji objekta, ali oni nisu želeli da daju bilo kakav komentar.

Takođe, ispred ulaza ne postoji građevinska tabla o radovima.

Kako je za FoNet izjavila potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Tijana Šebrula, radi se o nelegalnoj gradnji.

„Trenutno na obodu šume postoje tri lokacije koje imaju dozvolu za gradnju, ali ova parcela gde se upravo gradi nema dozvole“, istakla je ona, dodavši da parcela nema ni lokacijsku dozvolu.

„Vlasnik je nekoliko puta odbijan za građevinsku dozvolu, ne postoji ni građevinska tabla, jer radovi naravno nisu dozvoljeni“, rekla je Šebrula i napomenula da svaka divlja gradnja u Beogradu, pogotovu ona u zaštićenom području spomenika prirode, odmah mora da se zaustavi.

Prema njenim rečima, oni koji krše zakon gradeći bez dozvole, moraju da odgovaraju pred nadležnim organima.

„Zahtevamo da nadležna inspekcija pod hitno izađe na teren i zaustavi ovu divlju gradnju, a i da podnese prijave protiv svih onih koji u njoj učestvuju“, istakla je Šebrula.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare