Učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ na liturgiji u Vaznesenjskoj crkvi

Vesti 08. jun 202320:10 61 komentara
spc.rs

Episkop novobrdski Ilarion služio je liturgiju u Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu, kojoj su prisustvovali učenici Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", njihovi roditelji i nastavnici, i istakao da ih je "Bog sabrao da se zajedno pomolimo da bismo od njega dobili utehu i radost".

Bio sam nedavno u poseti vašoj školi i tada sam u razgovoru sa decom mnogo toga naučio, zato što nekada sam Bog govori preko onih koji jednostavno razmišljaju i jednostavno govore. Sam Bog Gospod Hristos kaže da svi treba da budemo kao deca, rekao je episkop, saopštila je SPC.

Pre svega treba da znate da nas sve Bog voli i da je ceo svet stvoren iz ljubavi, da su dobro i ljubav jači od svakog zla, rekao je vladika Ilarion i dodao da je dobro već počelo da pobeđuje.

Nešto veoma važno sam čuo u razgovoru sa vama u školi. Tada mi je jedno dete reklo nam je potreban mir, a od drugog sam čuo da bi trebalo da budemo zajedno. Uvek je bolje kad smo zajedno. Ljubav tera čoveka da bude sa drugim čovekom. I jedna od lepših reči koje sam tada čuo jeste da nam je potreban zagrljaj, naglasio je on.