Učite od najboljih: Poziv da se prijavite u Danasovu školu novinarstva

Vesti 16. jul 202212:35 > 19. jul 2022 21:14
Danas

Redakcija lista i portala Danas poziva studente novinarstva i novinare početnike da se prijave na drugu po redu, Danasovu školu novinarstva do 15. avgusta ove godine.

Program traje četiri meseca i počinje 1. septembra, programom su obuhvaćeni i teorijski i praktični deo.

U prvih mesec dana kursa, kako se navodi na portalu Danasa, biće organizovano 10 predavanja u trajanju od po tri sata, a predavanja će voditi novinari i urednici Danasa.

Polaznici će, osim veština pisanja osnovnih novinarskih formi poput vesti i izveštaja, steći i znanje o novim platformama i formatima, te o specifičnostima onlajn novinarstva i kako mediji u svrhu informisanja koriste društvene mreže i istraživanje publike.

U drugoj polovini kursa polaznici će imati priliku da steknu praktično znanje kroz praksu u štampanom izdanju ili na portalu, a rubrike u kojima će polaznici učiti biće dodeljene na osnovu njihovih afiniteta.

Mladi novinari i oni koji to žele da postanu imaće priliku da, u svakodnevnoj redakcijskoj atmosferi, uče i rade sa dokazanim profesionalcima u jednom od najpriznatijih medija u Srbiji.

Ove godine Danasovu školu novinarstva pohađaće 10 polaznika, a kraj zvaničnog dela škole predviđen je za decembar. U prethodnoj generaciji, većina polaznika je nakon završene škole odmah našla i zaposlenje u medijima, u Danasu ili nekoj drugoj redakciji.

Prijave za Danasovu školu novinarstva traju do 15. avgusta, a izabrani kandidati biće kontaktirani do 25. avgusta. Nastava će se odvijati u redakciji Danasa.

Vaš CV i motivacioni paragraf (do 200 reči) pošaljite nam na [email protected]

Projekat „Danasova škola novinarstva“ se sufinansira sredstvima iz budžeta Republike Srbije, Ministarstva za kulturu i informisanje.

Dnevni list Danas osnovala je 9. juna 1997. godine grupa bivših novinara Borbe i Naše Borbe.

Krajem devedesetih godina smo zabranjivani, prozivani, osujećivani na svakom koraku, ali ništa nije moglo da nas spreči da istinite i objektivne vesti objavljujemo svakog dana. Nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici, a smatramo da je to jedna od osnovnih uloga medija – da informiše građane i bude korektivni faktor u društvu i državi. Uprkos svim izazovima redakcija Danasa je opstajala i uspevala da svoje čitaoce pravovremeno informiše, navodi redakcija Danasa.

Danas je član Asocijacije listova Project Syndicate, Asocijacije medija i Saveta za štampu.

List Danas od 2021. godine posluje u okviru grupacije United Media, u okviru koje posluje i N1.

Komentari

Vaš komentar