Učiteljica iz Novog Pazara privedena zbog himne, pa puštena na zahtev Ugljanina

Vesti 05. sep 202113:14 > 15:40 133 komentara

Učiteljica Osnovne škole "Rifat Burdžović Tršo" Adela Melajac Karahmetović u Novom Pazaru privedena je, jer je umesto himne "Bože pravde" u osnovnoj školi gde je zaposlena pustila bošnjačku himnu "Ja sin sam tvoj". Ona je puštena nakon saslušanja u policiji, na insistiranje predsednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Kako piše Nova.rs, učiteljica je izašla iz prostorija policijske stanice vidno uznemirena i nije želela da daje izjave za medije.

Povezane vesti

Ugljanin je, povodom njenog privođenja, naglasio da muslimanima nije dozvoljeno da žena ostane sama sa nepoznatim muškarcima, što su u ovom slučaju bili policajci. Naglasio je da će sutra tražiti tužioca koji je dao nalog za njeno privođenje i da će o svemu obavestiti javnost.

Među okupljenim građanima koji su došli ispred policijske stanice da učiteljici pruže podršku našla se i Jasmina Curić, predsednica Bošnjačkog Nacionalnog Veća u Srbiji, kao i narodni poslanik Skupštine Srbije Enis Imamović.

Podsetimo, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je ranije da se himna Srbije „Bože pravde“ prvog dana školske godine nije emitovana jedino u Osnovnoj školi „Rifat Burdžović Tršo“ u Novom Pazaru.

Tada je saopšteno i da ako se sazna da još neke škole nisu sprovele odluku ministarstva, u te škole će biti poslata prosvetna inspekcija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare