Udavio se spasavajući ćerku

Vesti 25. jan 202209:44 3 komentara
Pixabay/ Ilustracija

Srbin Branko Radulović (49) je nastradao u nezapamćenoj drami koja se odigrala na popularnoj plaži u Adelejdu na jugu Australije, kada su talasi njegovu šestogodišnju ćerku odneli daleko od obale, a on pokušao da je spase, javlja portal Nova.rs.

Kako su ispričali očevici, devojčica se nalazila u čamcu za naduvanje, kada su naišli talasi koji su je odvukli od obale. Branko je tada obučen uleteo u vodu kako bi je spasio, piše „ABCnet“.

Majkl Naper (70) našao se na plaži kada je ugledao Radulovića kako obučen ulazi u vodu i krenuo je za njim.

„Kada sam uspeo da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo telo isplivalo i to je bio momenat kada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode. On je bio bez svesti kada su ćerka i on uz pomoć posetilaca na plaži izvučeni“, ispričao je Naper.

Naper kaže da ne želi da njega neko naziva herojem jer, kako objašnjava, žao mu je što nije ranije krenuo za Radulovićem.

Uprkos lekarima Hitne pomoći koji su odmah dotrčali u pomoć ocu i ćerki, Radulovića nisu uspeli da spasu.

„Umro je herojskom smrću, spasavajući svoju Laru iz mora“, „Šokirani smo, ali znamo koliko je voleo svoju omiljenu devojčicu i da ne postoji nešto što ne bi uradio za nju“, „Dao si život za nju i time pokazao za šta si živeo“, samo su neke od poruka ljudi bliskih Branku, prenosi Nova.rs.

„Boreći se za život njemu najvažnije osobe na celom svetu, pokazao je da je prava, požrtvovana ljubav, ljubav do smrti. Svi smo ga znali kao čoveka posvećenog porodici i crvi. Uvek je bio spreman da odgovori na svaki poziv i da pomogne bilo kome kome je pomoć potrebna, u bilo koje vreme“, rekao je za 9 News sveštenik crkve Sveti Sava Strahinja Janjić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare