Udovičić: Sa Nacionalnim stadionom konkurisaćemo za Ligu šampiona i Ligu Evrope

Vesti 29. jan 202221:17 42 komentara
N1

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da se završetak projekta Nacionalnog stadiona očekuje u prvoj polovini ove godine, kao i da je ideja da se sa njim konkuriše za održavanje finale Lige šampiona i Lige Evrope.

Pročitajte još:

„Na proleće počinjemo sa sređivanjem infrastrukture koja će da vodi do stadiona, od putne do komunalne. Završetak projekta stadiona očekujemo u prvoj plovini ove godine, kao i da krenemo sa kamenom temeljcem, odnosno sa izgradnjom“, naveo je Udovičić.

On je rekao da je ideja da Beograd sa multifunkcionalnim stadionom konkuriše za održavanje finala Lige šampiona i Lige Evrope, a kako je dodao standardi FIFA i UEFA „guraju“ da se ulažu sredstva za rekonstrukciju stadiona.

„Ne žele više da gledaju kroz prste da naši klubovi igraju na stadionima koji ne ispunjavaju kriterijume. To je jedna globalna borba. Imamo sportski kvalitet i možemo da finansijski pratimo neke zemlje“, rekao je Udovičić za Telegraf.

Kako je naveo u ovom momentu u toku je obnova tri stadiona u Loznici, Zaječaru i Leskovcu, a ove godine počeće rekonstrukcija još pet stadiona, dok će izgradnja Nacionalnog stadiona početi čim se steknu uslovi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare