Udovičić: U Vojnoj bolnici Karaburma 42 kovid pacijenta, pik talasa u avgustu

Vesti 26. jul 202220:11 3 komentara
N1/arhiva

Komandant Vojne bolnice Karaburma Ivo Udovičić izjavio je danas da su u toj ustanovi hospitalizovana 42 kovid pacijenta, što čini između 35 i 40 odsto kapaciteta te bolnice. "Od broja novozaraženih na dnevnom nivou prima se 1 do 1,5 odsto (pacijenata), što nije neki veliki broj, bez obzira na ovo povećanje (broja novozaraženih) od početka meseca", rekao je Udovičić za Radio-televiziju Srbije.

On je objasnio da prosečno lečenje danas traje oko osam dana, dok je u talasu delta soja korona virusa trajalo oko 12 dana i dodao da se u toj bolnici leče dva tipa pacijenata – stari i hronični bolesnici, dovedeni direktno od kuće, kao i drugi pacijenti koji dolaze iz nekovid bolnica, prenosi RTS.

Udovičić je naglasio da su te dve grupe pacijenata najugroženije i da njih treba najviše paziti, ali je ocenio da u ovom trenutku nema razloga za uvođenje novih restriktivnih mera.

Dodao je da pik trenutnog talasa koronavirusa očekuje početkom avgusta, kada bi, po njegovim rečima, moglo da bude između 10.000 i 15.000 novozaraženih na dnevnom nivou.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare