Udruženja: Ponovo radovi na vili u Topolskoj 19, iako je država zaštitila

Vesti 28. feb 202211:53 1 komentar
N1

Društvo za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca i Udruženje Topolska saopštilli su da su proteklih nedelja nastavljeni radovi na predratnoj vili u Topolskoj 19, iako se ta vila odlukom Vlade Srbije nalazi pod zaštitom.

Ove dve organizacije saopštile su da je vila zaštićena u okviru Prostorno-kulturno-istorijske celine Krunski venac, a da investitor „bahato“ nastavlja nelegalne radove, mimo rešenja Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Dva udruženja navela su da su obavestila Zavod za zaštitu spomenika, koji je izlaskom na teren 18. februara utvrdio da se nastavlja „flagrantno kršenje njihovih uslova“.

„Iako je nadležna građevinska inspekcija prošle godine svojim rešenjem zatvorila gradilište, zamenik tužioca Prvog opštinskog tužilaštva Nikola Stojanović dozvolio je da se nastave radovi kako bi se objekat navodno vratio u pređašnje stanje“, navedeno je u saopštenju.

Međutim, Društvo i Udruženje Topolska naglasili su da je tužilac na taj način omogućio investitoru da nastavi da krši zakon, pa postavlaju pitanje kakve su namere tužioca Stojanovića.

„Upoznajemo javnost sa još jednim primerom investitorskog bahaćenja, ali i nefunkcionisanja pravne države i javno zahtevamo od nadležnog tužilaštva da konačno pokrene odgovarajuće postupke protiv počinilaca krivičnih dela“, zaključilo je to društvo u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare