Udruženje porodica nestalih: Neizvesna sudbina 563 nestale osobe na Kosovu

Vesti 13. mar 202112:26 0 komentara
Priština
Mitzo / Shutterstock.com

Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije saopštilo je da je i dalje neizvesna sudbina 563 osobe nestale u sukobina na Kosovu, a da se u prištinskoj mrtvačnici nalazi 350 zemnih ostataka žrtava koje još nisu identifikovane.

„Teško podnosimo teret dvodecenijske neizvesnosti, manipulacije, nečinjenja, zataškavanja, uništavanja dokaza, nepronalaženja otetih, niti njihovih ostataka. Sve nestaje u lavirintima laži i obmana“, navodi se u saopštenju Udruženja povodom 21. godine njihovog osnivanja.

Udruženje ukazuje da se najveći broj otmica, zločina i ubistva dogodio posle potpisane Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 od juna 1999. do kraja 2000. godine, podsećajući da se 17. marta 2004. godine dogodio „pogrom još 4.000 osoba srpske nacionalnosti“.

„Dok se ne rasvetle svi zločini i sud donese pravedne presude, ostaćemo zarobljeni u prošlosti i u vremenu koje preti da generiše nove mržnje i nove nesreće“, upozorilo je u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!